zgadzam się z pandzikiem
[O2] Co warto lub nie warto zamówić do Toura2
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez pandzikwygląda po prostu gówniane.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
wielb, jak Ci będą chcieli ukraść, to grzecznie oddasz kluczyki jak ładnie poproszą. Uwierz mi na słowo.
Takie blokady to tylko komplikowanie sobie życia i wq... się za własne pieniądze. Zwłaszcza, że i tak raczej 99% osób kupujących nowe samochody opłaca AC.
Ale oczywiście każdy za swoją kasę kupuje to co mu pasuje. Polecam jeszcze blokadę na kierownicę, na pedały i ew można na noc zabierać pod poduszkę kable zapłonowe :szeroki_usmiechZobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zwolinwielbTakie blokady to tylko komplikowanie sobie życia i wq... się za własne pieniądze. Zwłaszcza, że i tak raczej 99% osób kupujących nowe samochody opłaca AC.
Osobiście też jestem zdania, że wszelkie blokady na niewiele się zda, jeśli nasze auto znajdzie się na liście "zamówionych i szczególnie poszukiwanych" przez amatorów cudzej własności. Na szczęście, Skoda raczej nie łapie się do tej kategorii.
Niemniej jednak, sądzę, że mają one odstraszać tych mniej rozgarniętych, którym zależy na podprowadzeniu czegokolwiek, co da się opchnąć na części i jeśli obok siebie będą stały dwa takie same/podobne egzemplarze, przy czym jeden będzie dodatkowo zabezpieczony, to dla niego wybór będzie jasny.
I muszę powiedzieć, że ja lepiej się czuję z faktem posiadania tego dodatkowego zabezpieczenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zwolini ew można na noc zabierać pod poduszkę kable zapłonoweOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Problemem jest tylko to, że praktycznie każdy ubezpieczyciel powyżej określonej kwoty wymaga dodatkowego zabezpieczenia przed kradzieżą i tak koło się zamyka...
Co do mniej rozgarniętych, to nie ma siły. W... Ci taki szybę wartą 2 koła z montażem, żeby "wziąć sobie" drobne z popielniczki. Jedena rada - eliminować :zastrzelicZobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zwolin1. Immobiliser. 2. Alarm.
Dlatego ja zamiast wybrać alarm wybrałem blokadę skrzyni, bo i tak musiałem ze względu na wymóg ubezpieczeniowy w pojeździe powyżej 50kzł.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
-
Jeżeli chcecie zabezpieczyć auto alarmem, przed kradzieżą, a nie przed wybiciem szyby to nie polecam żadnych alarmów fabrycznych czy też montowanych w ASO. To są tylko piszczałki. Najlepiej założyć alarm samemu i kamuflować wszelkie okablowanie w fabryczne wiązki. I pamiętajcie, że dobre alarmy mają wszystkie przewody jednego koloru.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wielb
W twoim wieku jak Ci się włąmią to ich piechotą dogonisz? No może i racja że emeryt z laską nie da rady i jemu blokada się przyda.
Blokada jedynie zawraca dupę użytkownikowi. To wszystko.
Zamieszczone przez mkania777zwolin napisał/a:
1. Immobiliser. 2. Alarm.
Dokładnie!
Dlatego ja zamiast wybrać alarm wybrałem blokadę skrzyni, bo i tak musiałem ze względu na wymóg ubezpieczeniowy w pojeździe powyżej 50kzł.
Zamieszczone przez mkania777pandzik napisał/a:
wygląda po prostu gówniane.
w/g mnie to po prostu biały kolor wygląda gównianie, dosłownie jak podkład pod kolor bazowy!
Ty natomiast chciałeś się po szczeniacku odegrać i dopieprzyłeś się mojego koloru samochodu.
Po prostu brak słów. DOROŚNIJ człowieku.
Komentarz
-
-
Widzę, że dyskusja nabiera rumieńców...
Niemniej jednak wracając do tematu co warto lub nie warto zamówić trzeba najpierw sobie odpowiedzieć na pytanie czy samochód ma być piękny i stać w garażu czy trzeba go będzie co rano odpalać, podgrzewać, oczyszczać żeby mieć jak najszybciej pojazd przygotowany do bezpiecznej jazdy do pracy.
W pierwszym przypadku halogeny na tak, tylna wycieraczka na nie.
W drugim przypadku podgrzewane spryskiwacze, tylna wycieraczka na tak, halogeny wg mnie na nie gdyż potrzeba użycia jest sporadyczna, a efektywność doświetlenia znikoma.
Komentarz
-
-
Dla mnie te halogeny to tylko dodatek stylistyczny. Wystarczyloby mi zeby tam byly tylko dzienne.
Za to brak tylnej wycieraczki to jakies nieporozumienie. Jezdze autem bez niej i wiecznie sie wkurzam ze nic nie widac do tylu jak pada deszcz i bez znaczenia czy to liftback czy combi, przy czym brak tego w tym drugim to juz totalny idiotyzm - na szczescie to daja jeszcze w cenie.
A alarm i blokada, to IMO to drugie to najwieksze utrudnienie dla uzytkownika, bo jednak trzeba za kazdym razem ten klucz przekrecic przy wsiadaniu, a dla zlodzieja wiekszej roznicy nie ma. Pod maska zdjecie linek to kilkanascie sekund
To juz lepiej zainstalowac lip-lock
Zabezpieczeniem auta nie jest alarm, czy blokada tylko AC - taka jest prawda :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikRzecz dotyczyła tylnej wycieraczki, o której była mowa i która IMO szpeci O2 w wersji liftback . I nie jest to odosobnione zdanie.
Także jeśli tobie może nie podobać się wycieraczka na tylniej szybie (choc tego akurat nie pojmuję, bo raz że wyglada to fajnie, a dwa, że jej prawie nie widać a trzy - jest to praktyczne) to ktoś równie dobrze może napisać, że O II w białym kolorze wyglada paskudnie.
[ Dodano: Wto 06 Gru, 11 12:48 ]
Zamieszczone przez pandzikTego to już w ogóle nie rozumiem. Miałeś do wyboru alarm oraz blokadę. Wybierasz blokadę z jedynie sobie znanych powodów. Widać lubisz sobie zawracać głowę takim badziewiem, zamiast rozbroić alarm i centralny jednym przyciskiem na pilocie.
Akurat kolegę doskonale rozumiem, bo z tych 2 rzeczy, jeśli mówimy o zabezpieczeniu samochodu przed kradzieżą, to blokada skrzyni cokolwiek daje. Alarm to zwykłe wywalenie kasy w błoto, bo ani nie odstrasza (nie raz widzę auto jadące z błyskajacymi kierunkami i wyjacą syreną i nikt specjalnie na to nie zwraca uwagi) ani nie zabezpiecza. Blokada skrzyni w jakis tam spsób utrudnia odjazd autem choć oczywiscie też może zostać sforsowana.
Potwierdzam, to co napisał ktoś wcześniej. Najlepszym zabezpieczeniem jest to dobra polisa AC. Ale jeśli mowa o alarmie i blokadzie, to wybieram zdecydowanie blokadę skrzyni, bo przynajmniej cokolwiek daje i utrudnia złodziejowi pracę. Alarm to tylko pseudo ochrona na którego działanie nikt uwagi nie zwraca.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Wg mnie warto:
ESP (ja akurat nie mam), wycieraczę, jumbo box (kupiłem dla nawiewów, korzystam z podłokietnika non stop), alu 16'. Halogeny przeciwmgielne - jak koledzy pisali - chyba tylko dla doświetlanania zakrętów. Jeżeli jesteś skłonny na nieco gorszą jakość odbioru radia - kup je oddzielnie. Powinni zamontować w ASO za free.
Ja w sumie żałuję braku ESP i halogenów.
Komentarz
-
Komentarz